tirsdag 7. juni 2011

Oppsummering av VG2 - kurset i Norsk


Vi har jobbet oss gjennom hele norskboken i dette kurset, og bloggen har vært et hjelpemiddel som vi i TAF klassen har brukt til å repetere arbeidsstoffet vi har gått igjennom.
Emnene vi har jobbet med er at vi har skrevet to emner om barokken, vi har skrevet tre emner om islendingesagaer, vi har skrevet ett emne om lesekonkurransen, vi har skrevet syv innlegg om litteraturhistorie, fire emner om middelalderen, ett emne om nasjonsbygging, tre emner om norrøn litteratur, ett emne om opplysningstid og ett emne om renessansen.

I barokken dabbet ballen tilbake igjen opp i himmelen, noe som betyr at menneskene ble mer opptatt av Gud og himmelen. Barokken var en streng tid med mye forfølgelser og sensur.
Islendingesagaer handler ikke om adelen og kongen, men om vanlige mennesker, ofte av god ætt som levde på Island.
Litteraturhistorie handler om hvordan litteraturen har utviklet seg, og preget av tiden.
Middelalderen er en tid med mye som skjer, vi i Norden har vikinger, Snorre Sturlasson og det blir skrevet mye; Snorredda blir skrevet, samt mange eddadikt.
Nasjonsbygging handler om danneslen og oppbyggingen av nasjonen Norge. Asbjørnsen og Moe, Knud Knudsen og Tidemann og Gude er sentrale navn i nasjonsbyggingen.
Norrøn litteratur handler om de norrøne gudene Tor, Frøya, Odin og Loke som er noen av de norrøne gudene. Det er skrevet mange gode historier om gudene; Trymskvadet er en veldig kjent historie.
Opplysningstiden handler om friheten og mennesket. Man skulle ha trykkefrihet og det var mennesket som stod i sentrum, Gud og himmelen hadde ikke mye makt i opplysningstiden.

Den kjekkeste arbeidsmetoden vi har hatt i faget i år var når Linda gikk gjennom stoff på tavlen, og vi måtte gjøre husker du oppgavene i boka. Grunnen til at jeg valgte denne arbeidsmetoden var fordi det var da jeg lærte best.

Det å blogge i skolesammenheng har vært stress syntes jeg, for meg har dette vært ekstra arbeid, men når jeg nå leser igjennom bloggen, og merker at jeg husker det meste, så får en vel si at bloggen har vært til hjelp allikevel.